Üzemanyagrendszerek teljeskörű vizsgálata

Cégünk vállalja a benzin és Diesel üzemanyag rendszerrel felszerelt személy-, és kisteher gépjárművek üzemanyag rendszerének teljes ellenörzését, javítását. A nagy nyomású Diesel rendszereknél (pl.HDI Dci) ahhoz, hogy a motor beinduljon szükséges 120-130 bar üzemanyag nyomás. Ha ezt nem éri el nem indul el a kocsink. Nagynyomású üzemanyag rendszer felépítése: Üzemanyag tartály, hétköznapi nyelven a tankunk. Általában szokott lenni egy kisnyomású szivattyú, ami az üzemanyag tartályon belül helyezkedik el. Üzemanyag szűrő. Nagynyomású szivattyú. Injectorok amik a hengerekbe fecskendezik az üzemanyagot. Motorvezérlő elektronika. Ha ezeknél az alkatrészeknél, akár csak egy kis hiba keletkezik, jó kis kalamajkát tud okozni. És sokszor több óras munkát, fejtörést és bosszankodást. 

Üzemanyag rendszerek teljes körű vizsgálata 

Nagynyomású befecskendező szelepek 

A benzin közvetlen befecskendezést egy nagynyomású befecskendezés jellemzi közvetlenül az égéstérbe. Az üzemanyag-levegő keverék az égéstéren belül keletkezik. A nagynyomású befecskendező szelep részegység interfészként szolgál az üzemanyag elosztó cső részegység és az égéstér között. A nagynyomású befecskendező szelep részegység feladata az üzemanyag adagolt befecskendezése, amelynek a szétporlasztása által eléri az üzemanyag és a levegő célzott átkeverését az égéstér bizonyos tartományában. 

 

Befecskendezés és gyújtásrendszer 

A kívánt üzemmódtól függően megvezérli a motorvezérlő egység részegység a befecskendezés kezdetét és a befecskendezés időtartamát úgy, hogy az üzemanyag gyújtó gyertya részegység körül koncentrálódjon vagy egyenletesen elosztódjon az égéstérben. De mivel a benzin közvetlen befecskendezéskor csak nagyon kevés idő áll rendelkezésre az üzemanyag befecskendezésére az égéstérbe ezért a befecskendezési idők a hagyományos befecskendezési rendszerekhez viszonyítva sokkal rövidebbek. Ugyanakkor szükséges, hogy gyorsabban, pontosabban és az üzemanyag sugár jobb kialakításával fecskendezzünk be.  

A kb. 4000...12000 kPa üzemanyagnyomás, amely a hagyományos benzin befecskendező rendszerekhez képest jóval nagyobb, a nagynyomású befecskendező szelep részegység jobb megvezérlését igényli a motor vezérlő egység részegység által. A motor vezérlő egység részegységbe integrált teljesítmény végfokozat látja el a nagynyomású befecskendező szelep részegység megvezérlését és tápfeszültség ellátását. A nagy megvezérlő feszültség (50...100 V) nagy bekapcsolási áramot idéz elő és ezzel a nagynyomású befecskendező szelep részegység gyorsabban kinyit.