Klímatisztítás, szellőztető rendszer fertőtlenítése

Nem megfelelően karbantartott klíma a betegségek melegágya.Nemelég csak szezon előtt pollenszűrőt cserélni.Érdemes az egész levegő-szellőztető rendszert áttakarítani.(Erre töbféle megoldás is létezik.)Amikor a klímát bekapcsolod és működik a befúvóventilátor és szúrós kellemetlen szagot érzel akkor már megtelepedtek a bacik a klíma elpárologtatóján.De nincs vész akkor jön a takarítás.És ha nemakar működni a klímád(AC)akkor sincs vész ezeket a problémákat is tudjuk orvosolni.

Klíma tisztítás 

Klímaberendezés 

A klímaberendezés rendszer a kompresszoros hűtőberendezések elve alapján működik. A gáz halmazállapotú hűtőanyag sűrűbbé válik a hőleadás következtében, kondenzálódik, folyékonnyá válik és a nyomáscsökkenés következtében hőfelvétel mellett elpárolog. A hűtőanyag áramlás egy nagy és egy kis nyomású oldalból áll. A választó pontokat itt a hűtőközeg kompresszor komponens a tágulás szelep komponens vagy fojtás vezérlésnél a f ojtó komponens jelenti. A motorral meghajtott hűtőközeg kompresszor komponens hideg gáz halmazállapotú hűtőszert szív ki a hűtőközeg elpárologtató komponensből, amelyet sűrít majd a hűtőközeg kondenzátor komponensbe nyom. A sűrített forró gázt a hűtőközeg kondenzátor komponensben az előtte áramló külső levegő lehűti. Ennek során a hűtőanyag kondenzálódik és folyékonnyá válik. A folyékony hűtőanyag a hűtőközeg kondenzátor komponensből a hűtőközeg szárító komponensbe kerül, ahol összegyűlik. A hűtőközeg szárító komponens a hűtőanyagból kivonja a nedvességet és kiszűri a szennyeződéseket. A hűtőszer a hűtőközeg szállító komponensből tovább folyik a tágulás szelep komponensbe. Ott a nagy nyomás alatt álló folyékony hűtőanyag befecskendezéssel a hűtőközeg elpárologtató komponensbe kerül. (Kis nyomású oldal.) 

A hűtőközeg elpárologtató komponensben a folyékony hűtőanyag kitágul és elpárolog. Az ehhez szükséges párolgási hőt a hűtőközeg elpárologtató komponensen átáramló levegőből vonja ki. Ennek következtében a levegő lehűl. A most ismét gáz halmazállapotú hűtőanyagot a hűtőközeg kompresszor beszívja és ismét sűríti.